27 december, 2015

Pulsen på…. Frida Ewers!

Frida

När hon tänker på EFS och Salt är gemenskap det första ord som kommer till henne. Sedan säger hon ”Jesusfokuserat”. Fler ord kommer; ungdomar, läger… Frida Ewers tog den 1 september över stafettpinnen som distriktskonsulent efter Simon Knutsson. Hon ser framemot sin nya roll med förväntan och spänning men inser även det stora ansvar som hon nu tar över.

Frida har funnits med i både EFS i Sydsveriges och Salt Sydsveriges verksamheter under sin uppväxt. Konfirmation, läger och ungdomsgrupp. Hon satt också med i Salt Sydsveriges styrelse under några år. Hon känner med andra ord väl till verksamheten i distriktet.

– Det är svårt att svara på frågan om vilket läger jag trivts bäst på, säger Frida. Midsommarljus, men även Livskraft – nyårslägret – har fått betyda mycket.

Hon skrattar till och säger:

-Ja, och så har vi ju Åre som var fantastiskt. Det går ju bara inte att välja, säger Frida.

Frida växte upp i Huaröd utanför Kristianstad. Hon fanns med i Svenska kyrkans barnverksamhet som liten. När det blev dags för konfirmation valde hon Åhus och konfirmationslägret på Åhusgården.

-Det var under konfalägret som jag tog emot Jesus i mitt liv, säger Frida med ett leende. Det var en mycket viktig tid, jag har många goda minnen från detta läger.

Efter konfirmationen hamnade hon till sist i Hörbys UG. Det var en viktig plats för henne, liksom alla läger hon åkte på. Det tog många år för henne att hitta ett församlingsliv därför blev UG och läger hennes församling i början av hennes trosresa.

Frida är en modig och äventyrlig 28-åring! När hon var 20 år åkte hon till Ghana och arbetade som volontär på ett barnhem under 4 månader. Något år senare bodde hon i Tanzania i sju månader och jobbade på förskola samt fick följa med de lokala missionärerna ut i byar och träffa många människor. En resa hon blev skickad på av EFS-kyrkan i Hörby genom PMU, Pingstkyrkans internationella arbete.

– Sen konfirmationen hade Tanzania på något sätt legat på mitt hjärta. Att få bo där så pass länge så att jag han få uppleva både spänningen i början när allt är nytt, den sen ibland lite tråkiga vardagen, hemlängtan, att till slut kunna språket rätt bra och känslan av att inte längre var turist är maffig. Jag kan varmt rekommendera en resa som denna som är både utmanande, utvecklande och såklart otroligt rolig.

Idag bor Frida i Hörby tillsammans med sin man Robin, som hon är gift med sedan fem år. Hon avslutade för några år sedan sin utbildning till Event koordinator på yrkeshögskolan i Landskrona. Frida lämnar sin tjänst som Evenemangssamordnare på Kristianstad kommun för att arbeta på Salt Sydsverige. Hon tar med sig en hel del från det arbetet.

– Jag fick jobba med många olika delar med de stora evenemangen och se till att helheten  fungerade när det gällde, säger Frida. Detta är erfarenheter som jag hoppas kunna använda mig av i min nya tjänst. Jag vill göra saker noggrant och så bra som jag bara kan.

Detta i kombination med god planering, erfarenhet och ledarskapsegenskaper från organisationsarbete är några av anledningarna att Frida är den som tar över efter Simon.

– Jag har funderingar och tankar på vad jag vill bidra med, säger Frida. Det är viktigt att skapa bra miljöer där barn och ungdomar kan vistas i, säger Frida. För många kan skolan vara en hård och tuff miljö och jag önskar att vi kan skapa bra och trygga miljöer där man kan få fundera kring sin tro, där man kan ställa frågor och växa i sin tro. Miljöer där Jesus är i centrum och där gemenskapen är stor.

Frida forsätter att visionera:

– Tänk om vi kunde få kontakt med invandrare och flyktingar. Vad spännande det skulle vara om vi når dem som inte är etniskt födda svenskar. Det är något som ligger på mitt hjärta.

Efter ett par veckor på nya jobbet känner Frida stor tillförsikt och stort ansvar inför vad som komma skall. Samtidigt som förväntan och längtan efter att få komma igång också finns där. Salt Sydsverige välkomnar dig , Frida, och önskar dig lycka till och Guds välsignelse i din nya tjänst!

Text: Helena Eriksson
Foto: Privat