27 december, 2015

Salt Sydsverige 9 år!

Den 18 november 2015 fyllde Salt Sydsverige nio år! Salt Sydsverige föddes på ett konstituerande möte i EFS-kyrkan i Helsingborg. Sedan dess har Salt Sydsverige fått betyda enormt mycket för många. vissa har funnit Jesus genom Salt, andra har vuxit i sitt lärjungaskap och det finns de som hittat sig själv som ledare.

12025319_409017332629366_1519585640_n-1

Här hör vi från Linnea Stoll, 16 år, från Klippan.

För mig har Salt Sydsverige betytt ganska mycket genom åren, mestadels genom läger. Jag har gått på salt-läger ända sen jag var liten och jag gör det fortfarande. Min tro på Gud har stärkts ganska mycket, framförallt på konfalägret, där jag dessutom fick väldigt många nya vänner. Även Livskraft och Årelägret har varit viktigt. Att spendera både en skidresa till Åre och att fira nyår tillsammans på det sättet med kristna vänner, det betyder mycket för mig.

ImageResizer.net-plmg7x5p4m5yq70-480x311

Här hör vi från Rebecka Strömblad, 17 år, från Svalöv nu utbytesstudent i USA.

Ju äldre jag har blivit desto mer har Salt fått betyda. Fler och fler läger har funnits och på dem har jag träffat vänner som kommit att betyda mycket i mitt liv! Jag har fått träffa andra kristna från runt om i Sverige och Skåne som jag inte hade träffat annars! Lägren och alla ungdomsträffar har för mig också blivit en plats där jag kan slappna av, släppa skolan och annat som tynger och kunna vara mig själv utan att behöva oroa mig över vad andra ska tänka och tycka! När jag sedan för ett halvår sedan blev tillfrågad om en plats i EFS-kyrkan Ängelholms lokala Salt styrelse blev jag smickrad och tackade direkt ja! Att få kunna ge vidare en så positiv upplevelse av Jesus, läger och gemenskap och kunna göra skillnad gör mig otroligt glad! Salt för mig har alltid varit något positivt som har skapat allt från skidläger till sommarläger och hjälpt många att hitta nära kristna vänner! Salt gör skillnad i unga människors liv då många kan komma till tro genom läger och ungdomsträffar och definitivt fortsätta utveckla sin tro!

Ida-480x360

Här hör vi från Ida Larsson, 11 år, från Hasslöv:

Det är roligt att åka på läger. Det händer så mycket på läger! Vi har kul, det är bra gemenskap och så pratar vi om Jesus. Jag tycker mycket om andakterna. De gör att man känner sig trygg på kvällarna. Om några år ska jag åka på konfaläger och jag tycker det är bra att få prova på att vara borta på barnläger så man blir lite van. I min församling är det jättekul med alla grupperna för att man får träffa sin kompisar. Jag tycker om dansgruppen då får man liksom dansa för Gud.

ImageResizer.net-cfjnfqnwixmvlh3-480x346

Här hör vi från Henrik Bertilsson, 26 år, från Hörby.

Salt Sydsverige har varit en plattform och en språngbräda för mig. Jag är inte den som åkte på många läger men när jag lämnade ungdomsgruppen för att gå vidare har Salt fått betyda mycket. Framförallt har det varit en fantastisk ledarskapsträning då jag har haft många möjligheter att få vara eldare på olika läger och på så sätt växt som ledare.

ImageResizer.net-8gu3mcdo64elk4b

Här hör vi från Fanny Olsson, 19 år, från Lerberget nu student på Glimåkra folkhögskola.

När jag var sju år började jag gå i en barngrupp i Lerbergets kyrka. På den tiden hade jag ingen aning om vad Salt var, men jag visste däremot att min tid i kyrkan betydde mycket. Jag har gått i kyrkans olika grupper sedan dess, och det tillförde mycket till mitt liv; en trygghet, en plats med vänner och framförallt en plats att spendera tid med Gud. Min tro idag är mycket grundad på det jag fick lära mig i Saltgrupper som liten, och det är jag oerhört tacksam för. Från Lerberget har jag sedan fått ta steg ut i större sammanhang som låtit mig träffa många nya vänner som delar samma tro som jag. Livskraft är ett utmärkt exempel på detta. Jag har fått växa upp med Salt, och det har utvecklat mitt liv till något mer än bara en tom tro på någon uppe bland molnen; jag vet vem jag sätter mitt hopp till nu, tack vare Salt.

Text: Helena Eriksson
Foto: Privat