7 mars, 2016

Flingsalt och tidsmaskinen

En tidsmaskin. En tidsmaskin med diskokula och ratt. Innan barnen går in i tidsmaskinen får de öppna ett brev där det står hur man ska ställa in tiden så man hamnar rätt. Tillsammans rattar barnen och ledarna sig bak i tiden.

 

IMG_2304Maria Ekdahl, lägerchef på årets Flingsalt, skrattar och ler när hon pratar om lägret.

– Innan ett barnläger kan man ha lite bävan och undra vad man gett sig in på, säger Maria. Det dröjer inte många minuter förrän man är helt där och fullkomligt älskar varje minut av det!

Tillsammans med ledarna planerade de lägret kring tidsmaskinen. Temat för lägret var missionsbefallningen och man for tillbaka i tiden och fick träffa Jesus som gav missionsbefallningen till lärjungarna. Barnen fick också träffa bl a Paulus som berättade sin omvändelse.

Sofie Bergquist, en av deltagarna på lägret, berättar att de även åkte fram i tiden en dag.

– Då pratade vi om att missionera, säger Sofie. Vi lärde oss lite om hur man kan prata om Jesus så fler människor kan bli kristna.

IMG_2326  IMG_2339  IMG_2298

Sofie trivdes på lägret och träffade både nya och gamla kompisar. De har fnittrat, kammat varandras hår och haft riktigt kul. Sofie tycker att ledarna var jättebra.

– De var stränga men inte jättestränga, säger hon. De var bra stränga.

I år är det 150 år sedan EFS började med mission. Även detta kom upp på Flingsalt då man tog tidsmaskinen till tiden då bl a Per-Eric Kjellberg kom som en av de första missionärerna i Etiopien.  Kjellberg berättade om sina vänner och arbetet de gjorde. Barnen blev också bjudna på pepparsås vilket de tyckte var spännande.

IMG_2354  IMG_2345  IMG_2332

Allt som barnen lärde sig fick de skriva ner på en papyrusrulle.

Ella, Guro och Ida, tre av del av deltagarna, berättar:

– Varje gång vi rest i tiden skrev vi papyrysrullarna, säger tjejerna. Vi satte in kartor också. Det blir som ett minne från lägret.

Ett är klart. Barnen kom hem trötta och glada. De håller kontakten och kan inte vänta tills de ses igen på nästa läger!

IMG-20160223-WA0003  IMG_2294 IMG_2301

Om man vill se bilderna tydligare, klicka på dem så blir de större! 

Text: Helena Eriksson
Foto: Maria Ekdahl