21 april, 2016

Ett gäng som är på gång

”Jag längtar verkligen efter att göra något för unga tjejer”, säger Josefin.  ”Hur kan man utöka antalet återträffar efter konfirmationsläsningen”, funderar CV. ”Det är viktigt att våra värderingar följer bibeln och är teologiskt rätt”, påpekar Iza. ”Jag längtar att få lära mig mer om allt det här”, säger Hilde. Salt Sydsveriges styrelse för 2016 brinner för barn- och ungdomsarbete i vårt distrikt. Var så säker!

20160416_142222

Den styrelse som ni unga i  vårt distrikt har valt till att ansvara för Salt Sydsveriges verksamheter och budget är verkligen på hugget. Under en styrelsedag i april samlades styrelsen för att dels lära känna varandra men också för att visionera, längta och prata framtid.

Men man började med att äta en rejäl frukost tillsammans för att vara laddade inför de samarbetsutmaningar som väntade oss. På Vidablick, utanför Hörby, har Tomas och Inger Åkesson en härlig gård där man odlar äpplen, pumpor, sparris och mycket mer. En söt lite inredningsbutik finns också på gården och man har dessutom byggt upp en lång utmanade bana.

Rekordet för de första fem övningarna innehar ett gäng parcourkillar, 20 minuter klarade de banan på. Självklart var det styrelsens mål att slå det. Det skrattades, det ramlades och det klurades. Den största utmaning var att ta sig igenom ett nät utan att röra vid själva repen i nätet. Men man fick endast använda varje hål en gång. Det slutade med att Måns stod ensam på den ena sidan och efter mycket debatterande körde vi på med att han skulle dyka igenom nätet. Tillit och teamwork! Klicka på bilden för att se filmen på ett riktigt kvalitétshopp!

Hur gick det då med rekordet… nej, det slogs inte av styrelsen men vi var endast tre minuter över!

Under eftermiddagen pratades det vision och längtan. De nya i styrelsen hade många frågor om hur det fungerar i dagsläget och det är tydligt att styrelsen är vill väldigt mycket.  Ett första styrelsemöte hanns också med under eftermiddagen och som vanligt fick man lägga över vissa frågor till nästa möte då det finns så mycket att diskutera!

1 2 4 5 CAB_6764 w ImageResizer.net - k46dv2o16umiund iza IMG_0071 IMG_0067

Anton Åkesson, ordförande – Carl Vilhelm Boström, vice ordförande – Moa Forssman, sekreterare – Måns Arvidsson, kassör – Christoffer Lundahl – Josefin Hansson – Iza Jönsson – André Olofsson – Hilde Göthner

Ett är klart, årets styrelse är mycket engagerad och redo att hugga i. Det är ett stort ansvar så bär gärna med dig dem i bön!

Text: Helena Eriksson
Foto: Carina Brandt, Helena Eriksson, privat