10 maj, 2016

En förträfflig Herre

Namnlöst-1

Att vara ett redskap i Guds hand: Vad innebär det egentligen? Tankarna går till Paulus ord i 2 Kor 4:7 ”Men denna skatt har jag i lerkärl, för att den väldiga kraften skall vara Guds och inte komma från mig.”

Det är första gången jag åker på konfirmationsläger som ledare. Olika omständigheter såsom tenta dagen innan och en annan grupp som ska konfirmeras snart har gjort att jag inte riktigt kunnat fokusera och förbereda mig så mycket som jag velat inför vår förträff. Det kan ibland ta emot att lägga saker i Guds hand, vi vill själva ha kontroll på saker och det kan kännas läskigt att ge upp den kontrollen till någon annan. Men ibland ställs man i lägen där man får vila i att det är från Gud den väldiga kraften kommer och inte från mig, och den här helgen är ett typiskt sådant tillfälle.

På grund av jobb så landar jag lite sent på Åhusgården, de andra ledarna har haft ett ledardygn med lite ”lära-känna”, bön och förberedelser och det känns väldigt tryggt att få komma in i något som så tydligt ligger utstakat, inte bara av mina underbara ledarkollegor men faktiskt av Gud själv.

13214539_10154256582434078_887456065_o

Det är ett härligt gäng konfirmander vi har att göra med. De har olika mycket erfarenhet av kyrkan och av Jesus, men tänk att Gud har något speciellt för var och en av dessa konfirmander, och att jag får lov att vara ett Guds verktyg i att utföra hans vilja! Det verkar finnas både en öppenhet och en längtan i gruppen efter Gud och min längtan som ledare är att konfirmanderna ska få komma till och växa i sin tro på Jesus. Allt detta i kombination med mycket skratt, härlig gemenskap och en och annan runda ninja. Gud är en Gud som berör hela livet.

IMG_0065 (1)

Jag vill uppmuntra dig som läser detta att be för konfirmanderna, för lägret och för vad Gud kommer att göra. Gud kallar människor in i sin närhet även idag och det är underbart att få stå till hans förfogande!

Glid i frid, CV

Text: Carl Vilhelm Boström
Foto: Carl Vilhelm Boström, Carina Brandt