14 november, 2016

”Vi är som en familj”

14895649_1125929120832440_1694906707_o

”Vi är som en familj”. Så säger en av deltagarna på årets Dunderbra, barnlägret som ägde rum på ÅhusGården under höstlovet. Lägret har av tradition lite färre deltagare och barnen trivs verkligen med det. Tillsammans med ledarna bildar de under några dagar en ”familj”. En familj med fnitter, undervisning, lek och massor av skratt.

Flera av tjejerna på lägret känner varandra sedan andra läger men alla har lärt känna något ny detta år. Sammanhållningen är stark redan från början och tydligt är att man har välkomnat nya in i gruppen utan problem.

– Det roligaste är att vi får vara tillsammans, säger Sara och Irma.

2016-11-08_18-28-09Vid eftermiddagsfikat tränger sig i stort sett alla ihop runt en bord och många har mycket att berätta. De tycker att ledarna är roliga, de har haft bibeldrama, de har varit på stranden och lekt, de har legat vaken sent och pratat.

– Jag smög ut ur rummet efter att vi skulle ha gått och lagt oss, säger Lovisa. Ledarna märke inte att jag var där ute. Det tyckte vi var jättekul.

En av årets ledare är Towe Ekdahl. Hon har längtat efter att få vara ledare på läger.

– Det bästa med lägret är att jag får lära känna nya barn, nya personligheter, säger hon med ett leende. Vi gör roliga saker men det allra bästa är att jag får dela med mig av vem Jesus är och berätta om Honom.

En kväll var det dags för den efterlängtade tårttävlingen. Kreativiteten var stor och riktiga mästerverk skapades. Hur de smakade förtäljer dock inte historien!

För Jakob är det första lägret och han tycker att det är som han förväntat sig. Roligast tycker han att multi-brännbollen har varit. På frågan om han vill åka på fler läger kommer svaret snabbt; ja!

20161031_154500Barnläger är viktiga. De är stora steg för barnen att vara borta från mamma och pappa under några dagar. De får känna att de klarar sig själva och växa i det. De får vänja sig vid att läger är någonting bra. De kommer hem med mer kunskap om Jesus och med en lite närmare relation med Honom. Åren går fort och helt plötsligt är det dags för konfirmationsläger och då är det bra att ha lite lägervana. På något sätt förstår barnen detta. På frågan om de vill åka på fler läger kommer svaret snabbt:

– Jaaaaaa!

Text: Helena Eriksson
Foto: Agnes Rask, Anders Kullenberg, Towe Ekdahl, Tobias Månsson, Helena Eriksson