22 november, 2016

Fullspäckade dagar på Solvik!

Lovisa Helgesson och Jamimah Astgård är två av deltagarna på Light två som ägde rum under höstlovet på Solvik, EFS-gården, Åsljunga. De berättar för oss om lägret: Under tre dagar i början av höstlovet var vi på läger tillsammans med 25 andra tonåringar som går i årskurserna 6-8. Det var ett gött ledargäng som hälsade oss välkomna på den mysiga lilla lägergården Solvik i Åsljunga på söndagen. 

14885793_572561552951829_403575245_nEn av ledarna var Elinor Schwartz. Detta var första gången som hon var ledare för ett lightläger.

– Jag gillade relationen jag fick med en av ledarna när jag själv var på lightläger, berättar hon. Jag ville prova på hur det är att vara ledare och få bra relationer med deltagarna.

Nu längtar hon till nästa gång hon får vara ledare!

Under lägret har vi fått vara med om ännu ett underbart läger där vi har fått träffa alla våra gamla kompisar igen och fått nya vänner. Timea Schwartz berättar att hon kommer konfirmera sig här i Åsljunga nästa sommar och att hon tycker det är bra att få träffa och lära känna andra som kommer konfirmeras tillsammans med henne.

 

 

Maten har varit fantastisk precis som den alltid är i Åsljunga. Efter en fullspäckad dag med många olika aktiviteter är det precis vad man behöver. Ett stort plus var att det var 2016-11-20_17-26-13efterrätt två gånger! Kladdkaka med grädde på måndagen och den klassiska chokladpuddingen med grädde på tisdagen.

Vi har också kört massa roliga lekar. Kvällen när vi körde mörkermaffia skrek vi nästan halsarna av oss.
Timea berättar också om leken “Capture the flag” som vi körde en annan kväll.

– Det var svårt att se i mörkret, förklarar hon. När vi började var det hyfsat ljust men ju längre tid det gick desto svårare blev det att se var gränserna gick och vilka som tillhörde det andra laget och inte.

Vi har också haft några superroliga lagtävlingar. Vi hade samma lag genom hela lägret. Först hade vi tre olika deltävlingar och sedan hade vi en stor final med den fantastiska leken 24 karat. Vi som skriver denna texten kan stolt meddela att vårt grymma lag “De flygande kanelbullarna” vann tävlingen!

2016-11-20_17-24-41Men lägret har inte bara varit lek, bus, tävlingar och mat. Varje dag har vi haft bibelstudie med ledaren och lägerchefen CV (Carl Vilhelm). För Timea var bibelstudierna mest repetition men hon tror att vissa grejer nog kan ha varit speciellt bra för de som inte var kristna att få höra.

Under bibelstudierna har vi lärt oss om bibeln från skapelsen och framåt. Och om de många olika förbund som Gud genom historien gång på gång har knutit med oss människor för att han är älskar oss och är alltigenom god.

– Det blev inte så att man inte orkar lyssna, berättar Timea och vi håller absolut med henne.

På kvällarna har vi haft mysiga andakter ute i kapellet med lovsång.

Som avslut vill vi tipsa om om Winter Light på sportlovet som kommer vara i Åhus. För både Timea och oss är det självklart att åka dit. Det är ju vårat sista lightläger innan konfirmationen!

Det går bra att anmäla sig till Winter Light redan nu, klicka här!

Text: Lovisa Helgesson och Jamimah Astgård
Foto: Elinor Schwartz, Johannes Bengtsson, Astrid Persdotter, Linnea Stoll