22 april, 2017

Softa, chilla och äventyr – årets Patrullriks!

”Scouterna har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Om det inte var för scouterna skulle jag inte ha funnit Jesus. På Patrullriks i Sällerhög beslutade jag mig för att följa Honom. Sakta hade det byggts upp inom mig och det var där jag tänkte att det här är så bra att jag måste ge det en chans.” 

Det är Oskar Arvidsson, som arbetar som ungdomsledare i Hörby-kretsen, som berättar om vad scouterna har fått betyda för honom. Sedan ung ålder har han funnits med i Svensköp scouter. Där träffas man varje fredagskväll för scoutaktiviteter och när de yngre går hem stannar de äldre kvar för mer av en ungdomsgrupp. Det är en scoutgrupp som åker iväg på andra ungdomsevenemang inte endast scoutevenemang. Man odlar en stark gemenskap där Jesus står i centrum.

I sommar är det åter dags för Patrullriks, Salt riks stora scoutläger som äger rum var tredje år. Detta år träffas man i Mossebo, två mil väster om Kalmar. Oskar har funnits med som distriktets representant, DKP (distriktskontaktperson) under det senaste läsåret och har därmed redan fått besöka Mossebo.

– Det var väldigt kul och spännande att få se platsen innan lägret börjar, säger Oskar. Vi fick verkligen en känsla av hur det kommer att bli. Det känns saftigt, det kommer att bli bra!

Det som vanligt är lägret uppdelat i olika delar; scoutbyn för dem som är mellan 10-14 år och Hoppetossa, som är familjebyn. I år är tonårsbyn annorlunda än den brukar vara. Man går under namnet JUMP och är en festival.

– Temat för hela Patrullriks är i år ”Hopp”. Tonårslägret kallas därför JUMP, säger Oskar med ett skratt. Det blir inte som det brukar och jag tror att det kan locka många ungdomar, även de som inte brukar finnas med i scoutverksamhet.

JUMP innebär att det kommer att erbjudas konserter i olika musikstilar på kvällarna, bland annat kommer Sebastian Stakset. Det kommer även att vara byggtävlingar, idrottsutmaningar och naturligtvis musik hela tiden. Det blir beachparty på öland och dansparty i skogen. Orden softa och chilla kommer att användas flitigt under lägret, man önskar att deltagarna ska få landa på lägret, utan stress, för att kunna vara med varandra och för att finna tid med Gud.

Sydsverige  och Västsverige kommer att ha en socutby tillsammans med Peter Sjölund, från Västsverige, som bychef. Byns kaplan är David Castor, präst i Röke EFS medan Lotta Nordling från EFS-kyrkan i Ängelholm, finns med som Sydsveriges och Västsveriges intendent, det vill säga matansvarig. Som det ser ut nu kommer det med scouter från de flesta av vårt distrikts scoutkårer och vi kan bara gissa att man ser framemot lägret väldigt mycket.

– Scouterna är väldigt viktigt för mig och jag önskar verkligen att Patrullriks blir förvandlande för deltagarna, säger Oskar. Jag ser mycket framemot lägret, som dessutom blir det sista jag gör i min tjänst då jag flyttar till Bethel i Kalifornien för att gå på bibelskola där.

hemsidan kan man läsa mer om lägret och det är även här man anmäler sig. Om du tycker att detta låter kul men inte tillhör någon scoutkår, kontakta Oskar Arvidsson, 073-933 36 92, ​95oskara@gmail.com så hjälper han dig till rätta. Tveka inte, häng med till Mossebo! Kom ihåg att sista anmälningsdag är fredagen den 28 april.

Här kan du se lite filmer inför lägret: