11 augusti, 2017

Sommar. Glimåkra. Blåsarläger.

Magdalena Brännström och Ebba Dankel har båda varit på Blåsarläger i flera gånger. Det är en vecka de inte vill missa och de känner att lägret får betyda väldigt mycket för dem men även för andra. Läs om deras funderingar kring den anrika lägret.  

Kyrkan står redo för deltagarnas konsert.

Sommar. Glimåkra. Blåsarläger. Finns det en bättre kombination? Nja, tror knappast det. Nu har det gått en dryg vecka sedan det 57:e Blåsarlägret avslutades med en härlig konsert i Glimåkra kyrka. Sedan dess har vi samtidigt som vi återhämtat oss hunnit känna lika mycket saknad som irritation över att årets repertoar aldrig tycks vilja lämna huvudet. Det är ett av många goda tecken på ett mycket lyckat läger! Vi har båda varit på Blåsarlägret i 6 år nu och det är lika roligt varje år. Bäst är musiken, alla roliga aktiviteter och den härliga gemenskapen. Men hur hamnade vi här för första gången? Genom kompisar som varit på lägret tidigare, förstås!

När vi varit på vårt första Blåsarläger kunde vi inte vänta till nästa år. Att få spela i en orkester tillsammans med massa kompisar är superkul. Trots att man kanske inte känner alla lägerdeltagare i början så har alla ändå musiken som gemensamt intresse. Alla timmar vi spenderar tillsammans i orkestersalarna gör att vi lär känna varandra mer och mer! Att åka till Trollabadet och hoppa från hopptornen är också fantastiskt. Precis som vattenlekar, talangjakter, musikcaféer och den avslutande lägerfesten. Vilken höjdare! Några lite mer lugna aktiviteter, som också finns med på schemat, är bibelstund efter frukost samt andakt på kvällen. Andakterna är fridfulla och där kan man varva ner. Vi tror att det är kombinationen av så många olika aktiviteter som gör lägret så bra. Och den kombinationen hade inte varit möjlig att få till utan ledarna. De motiverar, inspirerar och disciplinerar inom musik och aktiviteter under dagarna. Sedan underhåller de, lugnar ner och vaktar oss så att vi inte springer ut kvällarna (eventuellt även nätterna. Full time job, helt enkelt, men utan dem hade Blåsarlägret inte blivit samma grymma Blåsarläger om man frågar oss. Ju fler år som går och ju fler blåsarveckor vi hänger på folkhögskolan desto roligare blir det. Man inspireras av att spela så mycket med andra och att dessutom få ledas av professionella musiker är en lyx utan dess like.

Spelar du ett blåsinstrument och aldrig har varit på Blåsarlägret tidigare så kan vi verkligen rekommendera det här lägret för dig som gillar musik och vill träffa nya människor. Var kommer vi vara nästa sommar i slutet av juli? Enkelt svar på en enkel fråga. I Glimåkra. På Blåsarläger, såklart! Vi ses!

Text och foto: Magdalena Brännström, Ebba Dankel