9 september, 2017

Tre riktigt roliga dagar

Innan skolorna började var det dags för året Light-läger på Solvik i Åsljunga då de yngre tonåringarna träffades för tre riktigt roliga dagar. Miriam Engström och Lydia Bengtsdotter berättar här om sina dagar på lägret. 

Nu är deltagarna från årets Sommar Light hemma igen efter ännu ett lyckat läger. Vi har under tre dagars tid varit 32 ungdomar mellan 12 och 14 år som har hållit till på Solvik och badat, ätit väldigt mycket och lekt. Det har varit väldigt roligt men vi har även gjort lite allvarligare saker som bibeltimme och andakt. Måltiderna åt vi på Åsljunga EFS-gård så där träffade vi de yngre deltagarna på Sommarsalt.

När vi kom till Solvik på torsdagen började vi med fika. Vi gjorde några namnlekar innan det var dags för den första bibeltimmen. Temat var What Would Jesus Do och vi fick olika uppgifter under hela lägret. Bland annat handlade det om hur vi trodde Jesus skulle levt om han gick på jorden idag. Vi fick även träna på olika draman som handlar om W.W.J.D. och den sista dagen letade vi upp olika ställen i Bibeln. Dessa intressanta Bibeltimmar leddes av lägerchef Lotta Nordling.

Vi fortsatte kvällen med mer mat, bad och lekar. Vi grillade med barnlägret Sommarsalt, som höll till uppe på gården, och sedan gick vi tillbaka till Solvik och körde bland annat 24 karat. Senare var det andakt ute i kapellet där vi sjöng lovsång och lyssnade på en av våra ledare. Ida Larsson tyckte att 24 karat, Capture the flag och mörkerleken var väldigt kul. Andakterna var mysiga och ledarna var grymma fortsatte hon.

Nästa dag blev vi väckta med vattenpistoler i ansiktet. Efter frukosten hade vi bibeltimme och andakt och lekte ännu fler lekar. På eftermiddagen traskade alla iväg till hopptornen för att bada. Vissa tyckte att det var iskallt i vattnet men det stoppade ingen. När vi kom tillbaka till Solvik körde vi Capture the Flag och på kvällen grillade vi marshmallows och gjorde smores. Efter andakten lekte vi omvänd kurragömma och gick runt med ficklampor i mörkret i skogen. Amanda Astgård tyckte gemenskapen och andakterna var väldigt bra men hon sa att de va svårt att välja för allt var bra.

På lördagen, sista dagen, hade vi andakt, bibeltimme och sen städning men även då hann vi med lite lekar – Lasse går i ringen och fotboll. Till lunchen fick vi efterrätt som såklart bestod av den traditionella chokladpuddingen med grädde.

Vi avslutade lägret med Sommarsalt där några av oss visade upp en dans.

Vi tycker lägret har varit jätteroligt med bra ledare, många roliga aktiviteter och bibel timmarna har varit intressanta och lärorika. Vi som ska konfas nästa år på Åsljunga har fått lära känna några som ska gå där bland annat genom att vi placerades åldersvis i matsalen.

Både de yngsta som var på Light för första gången och de äldsta som var där för sista gången tyckte att det var roliga aktiviteter och lärorika Bibeltimmar. Ella Hedström tyckte att det var kul att träffa kompisar och lära känna nya kompisar. Och lära känna Gud mer.

Många av de yngre har tidigare varit på Sommarsalt och tyckte därför att det var spännande att vara med på Light.

Text: Miriam Engström och Lydia Bengtsdotter
Foto: Hanna Trulsson, privat