5 oktober, 2017

Att vara Kung

Som vanligt avslutades sommarens alla läger med Sommarpunkten på EFS-gården i Höllviksstrand. Det var ett stort läger med 52 deltagare och ledare som tillbringade några dagar tillsammans i början av september. En av deltagarna var elvaårige Tobias Persson som här berättar lite om lägret.

När sommarlovet tar slut och skolan börjar är det dags. Sommarpunkten! Vad är bättre än att börja höstens vardag med ett läger. När vardagen går igång glömmer man snabbt vad som hände på sommarens förra läger. Många som man träffar på Sommarpunkten var med på Sommarlägret i början av sommaren. På Sommarpunkten får man en snabb tillbakablick på vad som hände på årets tidigare läger. Träffa nya och gamla kompisar och berättar vad man har gjort på sommarlovet.

I år var det dags att öppna tidskapseln som Sommarpunkten 2007 hade packat och förseglat. Det var jättekul att se alla saker och meddelanden och att man gjorde ungefär samma saker. Tråkigt var att vi inte kunde se videon som dom hade spelat in då ingen hade en videoapparat.

Att vara Kung var lägrets tema och det pratade Anders Gudmundsson om på Bibeltimmarna, fest och lekar gick också i Kungens tecken. Årets läger bjöd även på: roliga tävlingar, bus med ledarna, fint väder, bad, billig lägerglass och massa godis samt supergod mat helt enkelt ett toppenläger. Längtar redan till nästa läger.

 

Text: Tobias Persson, 11 år, Kävlinge
Foto: Måns Gustafsson