24 oktober, 2018

Att få återkomma år efter år

Frida Kristensson var ledare på årets sista sommarläger, Sommarpunkten. Hon har under sin uppväxt varit på många läger på EFS-gården i Höllviksstrand och har vuxit in i rollen som ledare. Här berättar Frida om vad lägerlivet på gården i Hölliviksstrand betyder för henne. 

Då var ytterligare ett läger på EFS-gården i Höllviksstrands avslutat, Sommarpunkten. Helgen bjöd på massor av skratt, lekar, kramar, mat, undervisning, frågeställningar, bad, och utmaningar.

Fast att jag har växt upp med att åka på läger varje sommar tycker jag alltid att det är lite vemodigt timmarna innan jag har kommit iväg. Jag vet hur trött jag kommer vara när jag kommer hem.  Jag är 100% medveten om allt som egentligen behövs göras, den där uppsatsen som inte är skriven, den texten som inte är analyserad och de där talet som inte är inövat än. Men när jag kliver in genom dörrarna på Höllviksstrand och vet att när ett läger väntas försvinner alla måsten. Ett lugn infinner sig och tankarna om skola och vardag finns det varken tid eller plats för. Istället ska det spånas på andaktsteman, hitta på lekar och lära sig namn.

Det är precis därför jag åker på läger. För att komma ifrån vardagen för en helg och umgås med fantastiska människor som återkommer år efter år.

På fredagens andakt pratade Emma om hur vi på lägret är en enda stor familj, där alla barn är välkomna precis så som de är. Hur privilegierade vi är, vi som får åka på läger år efter år och samtidigt uppleva denna fina familjekänsla med människor som vi aldrig träffat tidigare och människor som vi sätt fram emot att kram om.

Tack gode Gud för denna helg. Tack för att du alltid är med oss, för att du har berört barnen som befann sig på lägret i år. Jag ber för att alla tankar som du planterat under lägret ska rätas ut och komma till användning. Tack för den goda maten som köket levererar år efter år. Tack för att du höll regnet borta så barnen fick gå ner till stranden som de längtat efter. Tack för att det sista sommardoppet alltid sker på Höllviksstrand. Tack för att du botar hemlängtan, hunger och att din famn alltid finns att kasta sig i. Tack för de fina 15+ barnen som stöttade upp när ledarna inte riktigt räckte till. Ett extra tack för gemenskapen som bara finns på Höllvikstrands gård år ut och år in. Tack för vår familj där alla kan känna tillhörighet genom dig. Tack för att föräldrarna lämnar över sina juveler och låter oss leka med dem. Tack för att så många barn återvänder och tillsammans med oss vill avsluta sommaren på bästa sätt. Tack för att vi ledare tillsammans med 51 underbara barn fick sätta punkt för sommaren genom dig tillsammans med dig.  Tack Gud, tack, tack, tack för denna gemenskapen som inte hittas någon annanstans än på Höllviksstrand.

I Jesu namn amen.

Text och foto: Frida Kristensson