15 december, 2018

En härlig återträff

Helgen 26-28 oktober hade konfirmanderna från sommarens båda konfirmationsläger en stor gemensam återträff. Tonåringar som gått på både Åhus och Åsljunga, träffades.
Ledarna valde att slå ihop båda grupperna till en stor återträff för att de skulle känna av en lägerkänsla, inte bara träffa sin grupp. Anna Sköld, som i sommar var lärare på Åhus-lägret, berättar att ledarna tänkte att det skulle bli kul för konfirmanderna att få lära känna de andra. Det skulle ge en försmak till andra läger som till exempel nyårslägret Livskraft, och inte bara inkluderar den egna trygga gruppen.

Hur valde ni plats att ha återträffen på?
– Vi ville inte att någon grupp skulle få ett övertag på ”sin” gård och valde att förlägga träffen på EFS gården i Höllviksstrand, säger Anna.

Hur hade ni det? Vad gjorde ni?

– Vi hade det bra!

Sebastian Stakset

Anna fortsätter:
– Cirka 60 förväntansfulla och några säkert lite nervösa före detta konfirmander kom till gården på fredagskvällen. Då kom överraskningen! Alla bussades in till Malmö för att gå på konsert med den kände kristne rapparen Sebastian Stakset. WOW! Vilken kväll det blev! En härlig konsert och ett starkt vittnesbörd om Jesus. Många blev berörda av det starka budskapet. Tack Sebastian Stakset!

Anna berättar vidare:

-På lördagen hade vi olika seminarier. De kunde bland annat välja på dans till lovsång, fota skapelsen, och Gud leder i dag. Det var uppskattat att det fanns flera att välja på. Lördagen avlöpte sen med olika aktiviteter och lekar. Dagen avslutades med mässa och förbön. Flera av faddrarna berättade om sin tro i vardagen, vilket var bra för ungdomarna att höra. På söndagen hade de en gudstjänst med mycket bön.

Sammanfattningsvis säger Anna att lägret var bra och att en viktig del i träffen var att deltagarna skulle få en egen relation med Jesus utifrån den kunskap de snappat upp under sommarens konfaläger och att de även i fortsättningen ska åka på läger.

Text: Lotta Nordling
Foto: Jonas Nordén