1 september, 2020

Salt Sydsveriges styrelse

På Salt Sydsveriges årsmöte i våras valdes en ny Salt styrelse. I år var det många som lämnada sina platser till nya ledamöter. Vi ställde några frågor till den nya styrelsens ledamöter för att få lära känna dem lite närmare. 

Oskar Karlsson, 29 år, Halmstad.
Med i EFS-kyrkan Ängelholm/EFS-kyrkan Kornhill Halmstad. Suttit i styrelsen sedan hösten 2017. Mina favoritminnen från Saltläger är Livskraft Syd på Sundsgården, Tejplägret i Örnsköldsvik och Midsommarljus på Heljarödsgården. Jag längtar efter att barn, ungdomar och unga vuxna ska få möjlighet att ta sig tid för att lära känna Jesus Kristus med andra människor i en rad olika forum som Salt SydSverige arrangerar. Jag tror att behovet av dessa möten är av största vikt även i framtiden.  Ett bibelord som betyder mycket för mig är Psalm 13.

Thearni Thevaranan, 20 år, Helsingborg Med i EFS-kyrkan i Ängelholm, suttit i Saltstyrlesen sedan våren 2020. Mitt favoritminne är när jag var ledare på Saltläger år 2019 och blev jag väckt med kuddkrig av barnen som jag var rumsansvarig för. 
Jag längtar efter att Salt ska få vara ett hem för alla. Alla ska få känna sig välkomna och sedda. Jag gillar att läsa på engelska så mitt favoritbibelord är från 2 Mos 33:14: ”The LORD replied, “My Presence will go with you, and I will give you rest.”

Maria Lindeberg 23 år, Lund
Med i EFS Kapellet Lund.Suttit i styrelsen sedan 2019. Favoritminnen från Salt är tältmöten och promenader på Helgarödsgården på lägret Midsommarljus. Min dröm för Salt Sydsverige är att barn och unga ska få lära känna Jesus och bära med sig hans kärlek och trygghet genom hela livet. Att Salt ska vara en Jesuspräglad gemenskap där vi stöttar varandra i vår Gudsrelation och livet i allmänhet.Har inget favoritbibelord just nu utan det är helheten som betyder mest för mig.

Lucas Henriksson, 22 år,  Ängelholm. 
Med i EFS-kyrkan Ängelholm, har suttit i styrlesen sedan våren 2020.Har inget enskilt minne från Salt men Xpel är ett läger som jag verkligen älskar! Jag har varit med och drivit det under flera års tid och det är alltid lika roligt. Det bästa med Xpel är att det är ett läger som når många som inte är så vana vid kyrkan och läger.Jag vill att Salt och Salts läger ska vara något som barn och ungdomar längtar efter att få vara en del av. Jag älskar verkligen läger själv och vill kämpa för att det ska bli fler och större läger och samlingar så att Salt kan nå ännu fler människor. Ett favoritbielord är Romarbrevet 12:12.

Anders Kullenberg, 19 år, Ängelholm
Med i EFS-kyrkan Ängelholm har suttit i styrelsen sedan år 2019.Ett favoritminne från Salt är lovsången på Livskraft 17/18.Drömmer om att Salt skall få vara ett sammanhang där ungdomar kan få lära känna varandra på ett djupare plan. Mitt favoritbibelord är Jesaja 12:2-5.


Alma Åkesson, 21 år, Osbyholm
Jag är medlem i EFS-kyrkan i Hörby och jag kom med i Saltstyrelse våren 2020. Mitt favoritminne från Saltläger är konfirmationslägret i Åsljunga. Tiden där förändrade mycket i mitt liv och blev en tid där jag fick starta en ny och djupare relation med Gud. Kan utan tvekan säga att konfirmationslägret är än idag på ”Topp tre” av de bästa händelserna i mitt liv. Jag ser fram emot att få sitta med i styrelsen och planera läger och andra evenemang eftersom jag vet hur mycket det kan betyda. 

Emma Råwall, 19 år, Malmö. 
Med i Betaniakyrkan i Malmö. Jag har precis gått med som ledamot i styrelsen våren 2020. Mitt favoritminne från ett läger är från mitt konfirmationsläger, lägernas läger, på EFS gården Åsljunga. En dag var ledarna lite extra hemlighetsfulla och gav oss inga andra instruktioner än att klä på oss tåliga kläder och hoppa upp på cyklarna. Efter x antal cyklade km så kom vi tillslut fram till vår destination, kungsbygget, där vi fick spendera dagen åkandes zipline och sommarrodel. Det var en så himla kul överraskning och jätterolig upplevelse, något jag sent kommer glömma! Jag hoppas och vill att Salt ska fortsätta uppmuntra till gemenskap och skapa mötesplatser för unga kristna där vi tillsammans med varandra och Jesus får uppleva, växa och sprida det glada budskapet och Guds kärlek. Det senaste året har jag gått gospellinjen på Glimåkra folkhögskola och då har det här bibelordet fått finnas med: Ps 146:2. 

Amanda Astgård 16 år, Kvidinge
Med i EFS-kyrkan Ängelholm, suttit i Saltstyrelsen sedan våren 2020.  Ett favoritminne från Saltläger är när jag och två andra ledare satt uppe sent på kvällen och förberedde inför en tävling nästa dag. Den ena ledaren satt och mosade rågskorpor och vatten till ett gojs med händerna, den andra anvarade för att göra spagettin så slajmig som möjligt medan jag stod och tillverkade bajskorvar av chokladbollssmet.  Jag längtar efter att Salt är ett sätt för alla, båda unga och vuxna, att bilda en relation med Gud. Oavsett om man vill så första fröet, växa vidare eller komma tillbaka efter ett avbrott i tron så kan Salts arbete vara en viktig hjälpande hand, och jag är tacksam över att få vara en del i det arbetet. Ett favoritbibelord för mig är Matteus 11:28.