22 december, 2020

Julhälsning 2020

Var inte rädda.
Jag bär bud till er om en stor glädje,
en glädje för hela folket.
Idag har en frälsare fötts åt er i Davids stad,
han är Messias, Herren.

(Luk 2:10-11)

Vi står åter inför det största under som världen beskådat. Vi häpnar inför att den allsmäktige Guden väljer att gå in under våra villkor. Att bli människa. Att vara människa. Att dela den kamp som en människa upplever. Att kunna ge och ta emot en kram. Att glädjas och att skratta med oss. Jesu tillblivande rymmer precis allt. Inget liknar detta och inget blev sig likt sen du och jag tog emot honom i våra liv.

Men vänta nu, har jag inte hört detta förut? Var det inte samma budskap förra året och året innan dess? Har jag börjat ta för givet att Jesus skall födas i ett stall? Blir detta endast en vacker inramning till mitt annars så digra julfirande?

Det kan ibland upplevas som en utmaning att få julen att handla om kärnan, evangeliet, barnet i krubban. Ett antal ”måsten” verkar stå i vägen. Hur sätter jag det rätta värdet på det som julen egentligen handlar om? En hjälp kan då vara: sätt ett INTE framför! Tänk efter en stund, vad skulle ditt julfirande innebära och bygga på om Jesus inte hade fötts till den här världen. Om maten och glittret vore det enda som präglade din jul. Vore det då fattigare, eller rent av meningslöst? Vore det en jul där du åter börja längta efter honom? En jul där du och Jesus till slut, äntligen, får mötas!

Nedan citeras en av våra nyare julsånger. Skriven av Richard Page, sångaren och basisten i det gamla 80-talsbandet ”Mr. Mister”. Lyssna gärna på sången och låt även den få fylla dig med den sanna julglädjen. Och låt tårarna strömma!

I always cry at Christmas – No matter how I try
To keep it all inside – Something will touch me
When I least expect it – And that sweet familiar sound
It’ll turn my heart around – And suddenly the magic is everywhere
I always cry at Christmas – Maybe I’m over do
From tryin’ to be so strong – Or maybe it’s just
The story of a baby – That this crazy world’s forgotten for so long
How did we all forget – To love without regret
Just like that little baby tried – To teach us long ago
What if we all could live – To love and to forgive
Then every day, there’d only be – Tears of joy

Vi på EFS- & Salt-kansliet i Sydsverige vill önska Dig en
God Jul och ett Gott Nytt År!
Iza – Maggan – Jenny – Kristoffer – Stefan – Lennart