22 juni, 2021

Ny Saltstyrelse!

På Salt Sydsveriges årsmöte iden 17 april valdes en ny Saltstyrelse. I år var det många som lämnada sina platser till nya ledamöter. Vi ställde några frågor till den nya styrelsens ledamöter för att få lära känna dem lite närmare. 

Emma Råwall, 20 år, Malmö

Är från Malmö men sen nyligen Lundabo och ser fram emot att hitta en församling att gå med i där så fort corona lugnavr ner sig. Jag går in i mitt andra år i styrelsen, denna gång som ordförande. Mitt favoritminne från ett läger är från mitt konfirmationsläger, lägernas läger, på EFS-gården Åsljunga. En dag var ledarna lite extra hemlighetsfulla och gav oss inga andra instruktioner än att klä på oss tåliga kläder och hoppa upp på cyklarna. Efter x antal cyklade km så kom vi tillslut fram till vår destination, Kungsbygget, där vi fick spendera dagen åkandes zipline och sommarrodel. Det var en så himla kul överraskning och jätterolig upplevelse, något jag sent kommer glömma! Jag hoppas och vill att Salt ska fortsätta uppmuntra till gemenskap och skapa mötesplatser för unga kristna där vi tillsammans med varandra och Jesus får uppleva, växa och sprida det glada budskapet och Guds kärlek. Ett bibelord som jag tycker om är Joh 14:27. 

Thearni Thevaranjan, 20 år, Helsingborg

Med i EFS Ängelholm, suttit i Saltstyrlesen sedan våren 2020. Mitt favoritminne är när jag var ledare på Saltläger år 2019 och blev väckt med kuddkrig av barnen som jag var rumsansvarig för. Jag längtar efter att Salt ska få vara ett hem för alla. Alla ska få känna sig välkomna och sedda. Jag gillar att läsa på engelska så mitt favoritbibelord är från 2 Mos 33:14: ”The LORD replied, “My Presence will go with you, and I will give you rest.”

Elin Vetterlein, 22 år, Ängelholm

Medlem i EFS kyrkan, Ängelholm. Jag kom med i styrelsen i år, alltså sedan april 2021! Jag har så många minnen från Salt! Massvis av läger, konfa, häng i kyrkan på fredagar… Men mitt favoritminne är nog nyårslägret Livskraft Syd år 17/18. Det var gött häng, lite sömn, sjukt bra lovsång och nyårsgudstjänst + dans party! Jag drömmer om att Salt aktivt ska hjälpa till att forma en kyrka som håller år 2021. En kyrka som ungdomar lockas till, en kyrka som återspeglar Jesus och en kyrka som inte är av världen utan i världen. Vi behöver göra den kristna tron attraktiv för unga och skapa inte bara läger utan en oas som varje dag kan hjälpa unga att fly från en ibland hård och tuff vardag till Jesus. Ett viktigt bibelord för mig är Jeremia 29:11: ” ”Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp.

Malin Olsson, 32 år, Helsingborg

Jag är medlem i EFS-kyrkan i Helsingborg och blev invald i styrelsen vid årsmötet 2021. Det är svårt att ge ett exempel på minne från Salt och EFS, det finns så många! Allt från konfaläger där jag varit både deltagare och ledare, till härliga barndomsminnen från Unga röster lägerna på Åsljunga. Men kanske ändå är det Midsommarljus som lyser starkast för mig. Gemenskap med alla åldrar blandat med galna tävlingar, sena kvällar och bra kvällsmöten, kan det bli bättre?! Jag längtar efter att alla barn och unga ska få hitta sin plats och sitt sammanhang. Att tron får finnas med naturligt och där läger får bli den extra kryddan i tillvaron. Jag önskar att Salt får finnas med och stötta lokala initiativ och hjälpa oss att känna en större gemenskap med andra kristna. Ett viktigt bibelord för mig fick jag i min bibel på konfat. Sefanja 3:17: ”Herren din Gud bor hos dig”, osv. Ett fantastiskt bibelord med så mycket förtröstan och hopp.

Tore Ruthér, 26 år, Ängelholm

Jag bor i Ängelholm och är med i EFS-kyrkan i Ängelholm. Kom med i Saltstyrelsen år 2021. Mitt bästa minne från ett Saltläger kan vara den första Åre-resan som jag var med på! Jag vill att Salt ska bidra till att fler ungdomar kommer till kyrkan på olika sätt, och även stannar kvar i kyrkan. 1 Petrusbrevet 5:7 är ett favortitbibelord. 

Alma Åkesson, 22 år, Osbyholm

Jag är medlem i EFS kyrkan i Hörby och jag kom med i Saltstyrelsen våren 2020. Mitt favoritminne från Saltläger är konfirmationslägret i Åsljunga. Tiden där förändrade mycket i mitt liv och blev en tid där jag fick starta en ny och djupare relation med Gud. Kan utan tvekan säga att konfirmationslägret är än idag på ”Topp tre” av de bästa händelserna i mitt liv. Jag ser fram emot att få sitta med i styrelsen och planera läger och andra evenemang eftersom jag vet hur mycket det kan betyda.

Hannes Olausson, 22 år , Aneby.

Bor i Aneby, Småland, för tillfället. Jag går andra året på Team Med Uppdrags bibelskola och i dessa coronatider så är det min församling. Jag blev invald i styrlesen i april 2021. Ett viktigt minne är från Livskraft Syd 16/17. Guds närvaro var väldigt påtagligt på gudstjänsterna och ungdomar blev fria från massvis med saker. Så fantastiskt. Jag längtar efter att skapa läger där barn och ungdomar får lära känna Jesus och höra hans röst. Ett favoritbibelord är Joh 10:27: ”Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig.” När vi lär känna Hans röst och får möta Honom så finns det inget annat vi vill ha än Hans närhet. Det är underbart! 

Axel Hörestrand, 18 år, Lund

Bor i Lund men är mest aktiv i Betaniakyrkan i Malmö och blev invald i Saltstyrelsen i år. Ett av mina favoritminnen var när vi ledare på Sommarlight 2019 gjorde upp hemliga planer för att kunna hälla mängder av vatten över barnen som ett bus. Vi ritade upp var barnen skulle stå, och sedan satte vi ledare på strategiska platser runt Solvik för att kunna hälla så mycket vatten som möjligt på dem. Det var väldigt roligt, åtminstone tills barnen lyckades få tag på egna kastruller. Jag hoppas att SALT ska få fortsätta vara en organisation som ger möjlighet för ungdomarna att umgås med varandra, träffa vänner och förhoppningsvis också komma till tro. Jag tycker att SALTs viktigaste uppgift är att se till att det finns en trygg gemenskap för unga kristna. Jag tycker om 1 Kor. 13:1. “Om jag talar både människors och änglars språk, men saknar kärlek, är jag bara ekande brons, en skrällande cymbal”. Ett annat favoritbibelord för mig är Matteus 11:28.