Scout

Mer information och anmälan finns i Kalendern på första sidan när det närmar sig. Följ oss på Facebook för att alltid vet vad som är på gång: saltsydsverige.nu

Klicka här för att se årsplanen för Salt Sydsveriges verksamhet under 2019.

Följande scoutkårer finns i Salt Sydsverige:
Salt Hörvik
Salt Svensköp
Salt Ängelholm

Vilande:
Salt Malmö/Höllviksstrand
Salt Allerum

På följande länk kan du som scoutledare hitta alla dokument och formulär som kan behövas. Du hittar också presentation av scoutmetoden, scoutlagen och scoutlöftena. Bra information om hur man placerar scoutmärken, om scoutens bön och scoutpsalmen samt mycket mer:
http://salt.efs.nu/scout/

Bra att veta om våra läger

Här finner du nyttig information om våra läger.

Wintercampen

Sista helgen i januari träffas Wintercampen på scoutgården Göransborg utanför Höör. Man kommer dit med sin patrull eller med en grupp. Under lördagen äger årets patrullkamp rum där de olika patrullerna/grupperna har möjlighet att ta hem vinsten och bära hem fanan under kommande år.

Wintervaken

Sista helgen i januari äger Wintervaken rum på scoutgården Göransborg som ligger just utanför Höör. Lägret är en del av Wintercampen men är för dem som är 15 år och över. Under lördagen äger årets patrullkamp rum där de olika patrullerna/grupperna har möjlighet att ta hem vinsten och bära hem fanan under kommande år.

Patrullriks

Patrullriks är EFS och Salt Scouts stora riks-scoutläger. Vart tredje år samlas mellan 1000-2000 scouter, ledare och familjer för att under en vecka bygga upp och dela scoutlivet, fira gudstjänst och få upptäcka mer av Guds skapelse tillsammans.